Υπάρχει μόνο ένας δρόμος: μπροστά.

Το νέο Audi A3

Πιο έντονο και πιο δυναμικό: το Audi A3 αναδεικνύει τον sport χαρακτήρα του. Οι δυναμικές αναλογίες και γραμμές παρουσιάζουν ένα sport εξωτερικό. Η ενιαία τραπεζοειδής μάσκα Audi Singleframe έχει πιο έντονα περιγράμματα και μεγαλύτερη σε πλάτος από τον προκάτοχό του. Ένα από τα highlight είναι το Audi virtual cockpit, διαθέσιμο πλέον στη μικρομεσαία κατηγορία. Ανακαλύψτε την καινοτομία - σε όλες τις πτυχές της.

145x80_AA3_D_161002

Το Audi virtual cockpit

Περισσότερα από μια απλή προβολή στο μέλλον: με το Audi virtual cockpit, έχετε πάντα όλες τις βασικές πληροφορίες με ευκρίνεια στο οπτικό σας πεδίο. Δύο επιλογές προβολής είναι διαθέσιμες για την 12.3 ιντσών οθόνη: η classic κατά την οποία τα όργανα είναι τόσο μεγάλα όπως στις παραδοσιακές αναλογικές οθόνες, και η infotainment η οποία παρέχει ένα κεντρικό παράθυρο στο προσκήνιο, αφήνοντας χώρο για χαρακτηριστικά, όπως έναν χάρτη πλοήγησης. 

145x80_AA3_D_161019

Οι προβολείς Audi Matrix LED

Η νύχτα γίνεται μέρα: οι προαιρετικοί προβολείς Audi Matrix LED παρέχουν λαμπερό και ομοιόμορφο φωτισμό του δρόμου. Μεμονωμένες λυχνίες LED ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται ανάλογα τις συνθήκες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τον πάντα ακριβή φωτισμό. Επιπρόσθετα, οι λυχνίες LED έχουν 64 διαφορετικά επίπεδα φωτισμού. Τα οδικά σήματα στοχεύονται με μειωμένη φωτεινότητα Road, έτσι ώστε να μην θαμπώνεται η όραση του οδηγού. Τα δυναμικά φλας συμπεριλαμβάνονται - ακόμα και στο πίσω μέρος. 

145x80_AA3_161008

Τα συστήματα υποβοήθησης

Η γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού ανεβάζει τον πήχη της μικρομεσαίας κατηγορίας: αυτό περιλαμβάνει το σύστημα cross-traffic assist πίσω, το οποίο προειδοποιεί για πιθανή σύγκρουση κατά τη διάρκεια οπίσθιας εξόδου από θέση στάθμευσης. Επίσης νέο στην οικογένεια του A3 είναι το σύστημα traffic jam assist, το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα Audi adaptive cruise control με μια λειτουργία Stop&Go. Αυτό το προαιρετικό σύστημα διατηρεί μία σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο S tronic, ξεκινάει πάλι αυτόματα μετά από μία σύντομη περίοδο στάσης. Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό της οικογένειας του A3 είναι το σύστημα emergency assist. Εάν, παρά τις προειδοποιήσεις, δεν ανιχνευτεί καμία δραστηριότητα του τιμονιού, το σύστημα θα ξεκινήσει να φρενάρει έως ότου το όχημα ακινητοποιηθεί ασφαλώς.

145x80_AA3_161005

Ο εξοπλισμός στο A3

Το Audi A3 θέτει επίσης νέα πρότυπα με τον εκτεταμένο βασικό εξοπλισμό: Οι προβολείς Xenon plus συμπερ. των φώτων παντός καιρού με νέα χαρακτηριστικά γραφικά, το Bluetooth interface και το MMI radio με την οθόνη 7-ιντσών συμπεριλαμβάνονται, για παράδειγμα, στο βασικό εξοπλισμό.

145x80_AA3_161008

Οι κινητήρες

Όλοι οι κινητήρες εντυπωσιάζουν με τις ευέλικτες διαδρομές και την υψηλή απόδοση. Η ισχύς κυμαίνεται από 116hp για τον 1.6 TDI έως 190hp για τον 2.0 TFSI. Διατίθενται τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις πετρελαιοκινητήρες. Ένας τρικύλινδρος κινητήρας προσφέρεται για τη σειρά A3 για πρώτη φορά με τον 1.0 TFSI. Ο συμπαγής αυτός κινητήρας παρέχει 115 hp και παραδίδει από 2,000 έως 3,500 rpm με 200 Nm ροπής.